Ποιοτική, ποσοτική και συγκριτική μελέτη ξενικών και αυτόχθονων ειδών ιχθύων στα αλιεύματα με δίχτυα στην περιοχή της Ρόδου : - Μαστής, Στέφανος (2015)
Η εργασία αυτή έχει ως αντικείμενο τα ξενικά είδη ιχθύων του Νοτιοανατολικού Αιγαίου (ακτές Ρόδου) των ρηχών βιοκοινωνιών (έως 20-30 μέτρα) σε αλιευτικές δραστηριότητες, η γνώση των οποίων είναι πολύ περιορισμένη. Στόχος της είναι η παρακολούθηση της ποιοτικής και ποσοτικής κατανομής αυτόχθονων και ξενικών ειδών ιχθύων στην παράκτια αλιεία με απλάδια δίκτυα στη Ρόδο, μια περιοχή που έχει ύψιστη σημασία (hot-spot) για όλες τις Μεσογειακές, Ευρωπαϊκές και μη, χώρες, ως πύλη εισόδου και εγκατάστασης των Λεσσεψιανών μεταναστών στο Αιγαίο και ως κύρια διαδρομή εξάπλωσης τους δυτικά, στην υπόλοιπη Μεσόγειο.