Χρονική εξέλιξη των συγκεντρώσεων διαφόρων μορφών αζώτου στον Σαρωνικό Κόλπο : - Τσουρούτας, Γεώργιος (2015)
Στόχος της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη της διαχρονικής εξέλιξης για την περίοδο Ιανουάριος 2007-Νοέμβριος 2010, των μηνιαίων αποθεμάτων του σωματιδιακού αζώτου (PN), του διαλυτού ανόργανου αζώτου (DIN) και του διαλυτού οργανικού αζώτου (DON) σε τρεις σταθμούς δειγματοληψίας στο Σαρωνικό Κόλπο που αντιπροσωπεύουν υποπεριβάλλοντα με διαφορετικά χαρακτηριστικά: S1 στον Κόλπο Ελευσίνας, S7 πλησίον Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ) και S16 στα όρια Εσωτερικού και Εξωτερικού Σαρωνικού. Επιπλέον οι χρονοσειρές των μηνιαίων δεδομένων των τριών μορφών αζώτου από τους τρεις σταθμούς διαχωρίστηκαν σε ξηρή (Μάιος – Νοέμβριος) και υγρή (Δεκέμβριος – Απρίλιος) περίοδο για κάθε έτος προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν ομοιότητες και διαφορές.