Διατροφικά πειράματα στο Siganus rivulatus : - Μαυρουδή, Καλλιόπη (2015)
Τέσσερις ομάδες ψαριών του είδους Siganus rivulatus, αποτελούμενες από τρεις δεξαμενές (επαναλήψεις) η κάθε μία, σιτίστηκαν με τρία διαφορετικά σιτηρέσια ψαριών, με σκοπό την εύρεση της καταλληλότερης διατροφής ποιοτικά και ποσοτικά ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη καθώς το είδος αυτό θεωρείται ότι έχει δυνατότητες στην ιχθυοκαλλιέργεια. Η πρώτη ομάδα τρέφονταν αποκλειστικά με μαρούλι. Η 2η, η 3η και η 4η ομάδα τρέφονταν με ξηρή τροφή και σε ποσοστό σίτισης 1%, 3% και 5% επί της βιομάζας, ημερησίως, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, η τροφή που δόθηκε στα ψάρια δεν ήταν κατάλληλη για το συγκεκριμένο είδος, πιθανότατα γιατί είναι φυτοφάγο, αφού στην ομάδα 4 στην οποία δινόταν το μεγαλύτερο ποσοστό σίτισης, παρατηρήθηκε μικρότερη αύξηση στο σωματικό βάρος και μήκος από την ομάδα 3 και μάλιστα, μεταξύ των ομάδων 2 και 4 δεν υπήρξαν σημαντικές στατιστικές διαφορές.