Σχεδιασμός προγράμματος HACCP σε πρότυπη βιοτεχνία αλίπαστων : - Αναστασάκη-Λαμψακινού, Μαρία-Ιώ (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων HACCP. Γίνεται η εφαρμογή και των 7 Αρχών τουμε σκοπό τη δημιουργία προγράμματος HACCP για μια πρότυπη βιοτεχνία παραγωγήςαλίπαστων ιχθύων. Η χρήση συστημάτων διασφάλισης των προϊόντων στον κλάδο τωνθαλασσινών είναι αναγκαία καθώς τα αλιεύματα είναι τρόφιμα που απαιτούν ιδιαίτερηπροσοχή λόγω της ευαισθησίας που εμφανίζουν. Η μελέτη αναπτύσσεται σε δύο μέρη,ξεκινώντας από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση με σκοπό τη δημιουργία τουαπαραίτητου υπόβαθρου και καταλήγοντας στο δεύτερο μέρος, την ολοκλήρωση τουπρογράμματος HACCP.