Φύλο ένδυμα και κατανάλωση στη[ν] πόλη της Καβάλας - Κάλφα, Μαρία (2015)
Στο πλαίσιο της εν λόγω ερευνητικής διπλωματικής εργασίας επιθυμώ να διερευνήσω τις καταναλωτικές πρακτικές των κατοίκων της πόλης της Καβάλας στηριζόμενη σε θεωρίες από τον χώρο της κατανάλωσης και του υλικού πολιτισμού. Συγκεκριμένα θα αναφερθώ σε θεωρίες υλικού πολιτισμού και ενδύματος με στόχο να παρουσιάσω την σχέση του υποκειμένου με τον υλικό πολιτισμό, το πώς διαμορφώνονται τα υποκείμενα μέσα από τα αντικείμενα και τι συμβολίζουν γι’ αυτούς οι καταναλωτικές επιλογές. Ο στόχος αυτής της διπλωματικής εργασίας αποβλέπει στην διεύρυνση και ανάλυση καταναλωτικών πρακτικών και εγείρει διάφορα ερωτήματα που αφορούν στους λόγους που τα υποκείμενα καταναλώνουν, την στάση που παίρνουν απέναντι στην κατανάλωση, αλλά και πως αυτή η σχέση χρησιμοποιείται για να οικοδομήσει ένα νεωτερικό/μετα νεωτερικό υποκείμενο.