Μέθοδοι επεξεργασίας υγρών αποβλήτων για την απομάκρυνση βαρέων μετάλλων : - Αραμπατζή, Ζωή (2015)
Τα βαρέα μέταλλα αποτελούν ουσίες που χρειάζονται κατάλληλη διαχείριση λόγω των ιδιοτήτων τους και κυρίως λόγω της τοξικότητάς τους. Διάφορες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνσή των βαρέων μετάλλων από τα υγρά απόβλητα πριν την τελική τους διάθεση. Η συγκεκριμένη εργασία που βασίζεται στην υφιστάμενη βιβλιογραφία περιγράφει τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους απομάκρυνσης βαρέων μετάλλων και παρουσιάζει επιλεγμένα αποτελέσματα από κάποιες ευρέως εφαρμοζόμενες.