Η διεθνής έννομη τάξη απέναντι στο διεθνές οικονομικό έγκλημα και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας : - Καλτσώνη, Χρύσα (2014)
Το Οργανωμένο έγκλημα και η Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας, αποτελούν στη σημερινή εποχή τη σημαντικότερη απειλή σε Διεθνές επίπεδο για την Οικονομία μιας Χώρας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που κατά καιρούς έχουν έρθει στην επιφάνεια και έχουν κλονίσει την κοινή γνώμη. Απάτες, δραστηριότητες ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, προκειμένου οι εγκληματικές ομάδες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε διάφορα συστήματα καθώς και ευκολότερη πρόσβαση για την απόκτηση υλικών αγαθών μέσα από παράνομες δραστηριότητες αλλά και δολοφονίες, είναι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Φαινομένου που απασχολεί όλες τις Κυβερνήσεις παγκοσμίως. Το Οργανωμένο έγκλημα και οι μορφές του, μέσω αυτών των δραστηριοτήτων, αποκτά μεγαλύτερη ισχύ και ενθαρρύνει τη δράση των εγκληματικών ομάδων καθώς επίσης και τη Χρηματοδότηση τους. Διεθνείς Οργανισμοί και υπηρεσίες όπως είναι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ομάδα Χρηματοοικονομικής δράσης για το ξέπλυμα χρήματος (FATF – Financial Action Task Force), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF – European Anti – Fraud Office), ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κλπ , έχουν αναλάβει το έργο της καταπολέμησης αυτού του Φαινομένου, μέσα από συστάσεις και νομοθεσίες που κατά καιρούς έχουν δημιουργήσει.