Γονεϊκό στυλ μητέρας, αυτοεκτίμηση και ακραία πολιτική άποψη : - Βογιατζή, Αικατερίνη (2015)
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να εξετάσει τη σχέση του γονεϊκού στυλ της μητέρας με την αυτοεκτίμηση, να εξετάσει εαν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτοεκτίμησης και ακραίας πολιτικής άποψης και να εξετάσει εαν υπάρχει σχέση μεταξύ αυταρχικού γονεϊκού στυλ της μητέρας με την υιοθέτηση ακραίων πολιτικών απόψεων. Στην παρούσα έρευνα μελετούνται τρία είδη γονεϊκού στύλ: Αυταρχικό, Δημοκρατικό και Επιτρεπτικό. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 156 φοιτητές απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο μέσος όρος ηλικίας τους κυμαίνεται στα 22,17 έτη.