Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση : - Τσιδήμη, Αφροδίτη-Μαρία (2015)
Η διαμόρφωση του ευρωπαϊκού δημόσιου χώρου είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση εξαιτίας δύο βασικών λόγων. Από τη μία πλευρά, κάθε κράτος-μέλος έχει τα ιδιαίτερα πολιτισμικά του χαρακτηριστικά, τα οποία συχνά θέτουν εμπόδια, αλλά από την άλλη πλευρά τα μέσα, που προωθούν το δημόσιο συμφέρον, συνήθως δεν προβάλλουν όλες τις εκφάνσεις του και συχνά δημιουργούν λανθασμένη εντύπωση για την επικρατούσα κατάσταση ως προς αυτό το θέμα στους Ευρωπαίους πολίτες.