Σύστημα εσωτερικού ελέγχου επιχειρησιακών αναγκών για την πυροσβεστική υπηρεσία : - Πετράκης, Βασίλειος Αθ (2015)
H παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρεί τη σχεδίαση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος που θα μπορούσε να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες αλλά και τις ανάγκες επικοινωνίας του τομέα της Δασοπυρόσβεσης. Το νέο αυτό σύστημα πρόκειται να αντικαταστήσει εν μέρει τους κλασικούς ασυρμάτους οι οποίοι χρησιμοποιούνται σήμερα για την επικοινωνία μεταξύ των πυροσβεστών και οι οποίοι δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικοί. Θα είναι ένα δυναμικό και συνεχώς ανανεώσιμο πληροφοριακό σύστημα, καθώς τα δεδομένα του θα ενημερώνονται διαρκώς. Θα παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφορίες χρήσιμες για το πυροσβεστικό έργο, τις οποίες θα μπορεί να προσαρμόσει σύμφωνα με τα δεδομένα που επιθυμεί, στο χρόνο που επιθυμεί. Το σύστημα, το οποίο θα λειτουργεί σε περιβάλλον android, θα μπορεί να εντοπίζει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο (near real time) τη θέση των εμπλεκομένων στη φωτιά οχημάτων με τη βοήθεια των τεχνολογιών προσδιορισμού θέσης του χρήστη, να μεταδίδει πληροφορίες για τη θέση μονάδων ανεφοδιασμού ή πηγών παροχής νερού, κ.λπ., αλλά και οδηγίες γρήγορης και ασφαλούς μετάβασης σε διάφορα σημεία στην περιοχή της δασικής φωτιάς.