Μελέτη και σχεδίαση προγράμματος υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Αθήνα : - Ανδρεάκου, Εύα (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία περιλαμβάνει μελέτη και σχεδίαση προγράμματος για την υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Αθήνα. Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους φορείς για την δράση των κοινωνικών επιχειρήσεων και να την αναδείξει ως μια βιώσιμη λύση επιχειρηματικότητας, που εστιάζει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και δημιουργεί κοινωνική αξία. Ο στόχος του προγράμματος θα επιτευχθεί μέσα από ανάλυση του κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού πλαισίου δράσης και σχεδίαση στρατηγικού πλάνου που εστιάζει σε δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης προς το επιλεγμένο απευθυνόμενο κοινό, τόσο στο σύνολό του όσο και σε διακριτές ομάδες αυτού. Μέσα από το πρόγραμμα προσδοκάται να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα ατόμων, φορέων και επιχειρήσεων που θα υποστηρίζουν και θα δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την ΕΑΤΑ (Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών) του Δήμου Αθηναίων.