Σχεδίαση εφαρμογής εκμάθησης & έκφρασης συναισθημάτων για παιδιά με αυτισμό με την χρήση κιναισθητικών διεπαφών - Νάκος, Ηλίας (2015)
Στα παιδιά με ΔΑΔ παρατηρούνται μη τυπικές συμπεριφορές στην ανάπτυξη και διατήρηση κοινωνικών επαφών (κοινωνική αμοιβαιότητα), στην λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, στην γενική συμπεριφορά (π.χ. εμφάνιση στερεότυπων και διασπαστικών αντιδράσεων), στα ενδιαφέροντα και στις δραστηριότητες. Ιδιαίτερα, οι μειωμένες δεξιότητες κοινωνικής αντίληψης και επικοινωνίας δυσκολεύουν τα παιδιά με ΔΑΔ στο να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις, όπως για παράδειγμα να συνάψουν φιλίες. Συνεπώς, σε πολλές περιπτώσεις, οδηγούνται σταδιακά σε κοινωνική απομόνωση. Επομένως, ένας από τους βασικούς στόχους της θεραπευτικής παρέμβασης είναι η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η εξερεύνηση της χρησιμότητας των προηγμένων διεπαφών ανθρώπου-υπολογιστή, με έμφαση στις κιναισθητικές διεπαφές, στην κατάκτηση και γενίκευση δεξιοτήτων κοινωνικής επικοινωνίας για παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού.