Σχεδίαση διαδραστικότητας σε φορητά συστήματα για παρουσίαση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς στο περιβάλλον καθολικών ιερών ναών : - Καλλιαμπέτσου, Δανάη (2015)
Η εργασία προσεγγίζει τον χώρο των ιερών ναών ως πολιτιστική κληρονομία. Αυτό προκύπτει από την παρουίαση των βασικών και ιστορικών στοιχείων που διέπουν τους δύο φορείς. Μελετώνται και καταγράφονται οι στρατηγικές και οι πρακτικές των πολιτιστικών χώρων για την παρουσίαση του περιεχομένου τους. Μέσω της χρήσης των μεθοδολογιών της διαδραστικής σχεδίασης εξετάζεται η αλληλεπίδραση τριών εννοιολογικών οντοτήτων: επισκέπτες, μουσειακό περιβάλλον και τεχνολογία. Το δίκτυο των οντοτήτων που συζητήθηκαν καθώς και οι αρχές που θέτουμε για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη χρήση διαδραστικών εφαρμογών στους φορητούς οδηγούς (mobile multimedia guides) έχουν στόχο να διαμορφώσουν ένα δυναμικό πλαίσιο χρήσης. Κατόπιν μελετάται η περίπτωση της καθολικής μητρόπολης του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο εφαρμόζοντας τα ως άνω. Παρουσιάζεται λεπτομερώς η σχεδιαστική διαδικασία και ύστερα από την αξιολόγηση της διαδραστικής εφαρμογής εξάγονται συμπεράσματα και μελλοντική δουλειά.