Πολυχρηστικό παιχνίδι πραγματικού χρόνου για την ξενάγηση τουριστών σε μία πόλη με χρήση κινητής επαυξημένης πραγματικότητας : - Μιχαηλίδου, Γεωργία (2015)
Η προτεινόμενη εφαρμογή αποτελεί ένα πολυχρηστικό σοβαρό παιχνίδι πραγματικού χρόνου, στο οποίο ο κάθε χρήστης αναλαμβάνει ένα ρόλο στην εξέλιξη μιας ιστορίας. Στόχος της είναι η ξενάγηση των επισκεπτών στα αρχαιολογικά μνημεία της πόλης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη των ανθρώπων για φαντασία και δράση. Σημείο εστίασης λοιπόν και χαρακτηριστικό πλεονέκτημα της εν λόγω εφαρμογής, αποτελεί ο συνδυασμός του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ξενάγησης με τη διασκέδαση. Με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας και τεχνολογίας ενισχύεται η αντίληψη της πραγματικότητας και επιτυγχάνεται η ενδιαφέρουσα εμπειρία ξενάγησης. Η παροχή κινήτρων στους χρήστες για προσωπική εξερεύνηση των μνημείων, η προβολή κάποιου απώτερου στόχου, η ακολουθία μιας σειράς γρίφων και η λύση ενός προβλήματος ή μυστηρίου, είναι κάποια ψυχαγωγικά στοιχεία που σε συνδυασμό με τη μάθηση, την ανάπτυξη της συνεργατικότητας και την ομαδικότητα βελτιώνουν την ποιότητα ξενάγησης ενός τουρίστα. Ταυτόχρονα, καθότι ο τουρισμός αποτελούσε ανέκαθεν έναν τομέα με τεράστια βαρύτητα στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μίας πόλης/ χώρας, η εφαρμογή στοχεύει και στην ανάδειξη της ίδιας της πόλης, μέσα από την ιστορία της.