Μελέτη της σοκολάτας και των μηχανικών ιδιοτήτων της : - Μούντριχα, Αλίκη (2015)
Αν και ακούγεται περίεργο σε πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής, οι φοιτητές της επιστημης των υλικών το πρώτο υλικό με το οποίο ασχολούνται στο εργαστηριο είναι η σοκολάτα. Μάλιστα έχουν αναπτυχθεί ειδικά πειράματα για να κατανοήσουν οι φοιτητές τον τρόπο αστοχίας διαφορετικών ειδών σοκολάτας και να τη συσχετίσουν με τη δομή της. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι σχεδιαστές αλλά και δομικοί μηχανικοί ερευνούν τη σοκολάτα ως δομικό υλικό για κατασκευές μικρής κλίμακας αλλά και μεγαλύτερες διακοσμητικές κατασκευές. Η χρήση ενός υλικού σε μια κατασκευή, ανεξαρτήτου μεγέθους, απαιτεί τη γνώση της μηχανικής του συμπεριφοράς. Σκοπός λοιπόν αυτής της διπλωματικής είναι η μέλετη των μηχανικών ιδιοτήτων της σοκολάτας σε θεωρητικό και πειραματικό επίπεδο.