Design and crafts : - Χατζηλίας, Νίκος (2015)
O όρος ‘crafts’ περιγράφει την τέχνη της κατασκευής. Ένας τεχνίτης κατέχει τη συνειδητή και σωματοποιημένη γνώση εργαλείων, υλικών και τεχνικών, αλλά και την ικανότητα να συλλογίζεται μέσω των χεριών του πάνω στην ίδια του τη δημιουργία. Η γνώση της κατασκευής από έναν σχεδιαστή προϊόντων είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς τον καθιστά ικανό να υλοποιεί, ή να έρχεται σε συνεννόηση με εκείνους που μπορούν να υλοποιήσουν τις δημιουργίες του. Γι’ αυτό και στις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του σχεδιασμού προϊόντων οι φοιτητές έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τη μοντελοποίηση και την κατασκευή. Εξετάζεται το πλαίσιο των μαθημάτων Στούντιο στο οποίο οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με το σχεδιασμό και την κατασκευή στο ΜΣΠΣ, αναλύονται οι δραστηριότητες σχετικές με την κατασκευή και προτείνονται βελτιώσεις.