Μελέτη και σχεδίαση υπηρεσίας για την ενοικίαση οικίας από φοιτητές στο νησί της Σύρου : - Κατωπόδη, Αλεξάνδρα-Μαρία (2015)
Η διπλωματική εργασία αφορά στην σχεδίαση μιας υπηρεσίας, όπου θα βοηθά τους πρωτοετείς φοιτητές να βρουν σπίτι στη Σύρο. Με την υπηρεσία αυτή θα μπορούν οι φοιτητές να βρίσκουν σε μια ενιαία πλατφόρμα τα ενοικιαζόμενα σπίτια που υπάρχουν στη Σύρο χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσουν σπίτια στις εφημερίδες, στο δρόμο ή να ρωτήσουν άτομα. Η υπηρεσία δεν απευθύνεται μόνο στους πρωτοετείς φοιτητές, δηλαδή σπίτι θα μπορεί να ψάξει ο κάθε φοιτητής, απλά σχεδιάζεται ειδικά για νεοεισαχθείς, καθώς έχουν ελάχιστη έως καμία πληροφορία για το νησί. Στην διαδικτυακή πλατφόρμα θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα ενοικιαζόμενα σπίτια που είναι για φοιτητές και θα μπορούν με ευκολία αυτοί να βλέπουν όλα τα διαθέσιμα σπίτι. Για τη διευκόλυνση των φοιτητών θα παρέχονται λεπτομερή χαρακτηριστικά για το σπίτι, αλλά και όποια άλλη σημαντική πληροφορία αφορά στο νησί της Σύρου.