Σχεδίαση διαδραστικής εκπαιδευτικής εφαρμογής ιστορίας για παιδιά με δυσλεξία : - Παπαβασιλείου, Άννα (2015)
Στα πλαίσια της διπλωματικής, μελετούνται προσδιορισμός του φαινομένου της δυσλεξίας, καθώς και τα μαθησιακά προβλήματα που συνδέονται με την μνήμη, την ανάγνωση, την κατανόηση, τη γραφή, την ομιλία, την ψυχολογία, τις «δυσκολίες όρασης» και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Έπειτα, ερευνούνται και παρουσιάζονται αναλυτικά, οι στρατηγικές εκπαίδευσης και οι σχεδιαστικές προδιαγραφές για τον τρόπο παρουσίασης της πληροφορίας σε άτομα με δυσλεξία. Παρουσιάζονται και σχολιάζονται υπάρχουσες εφαρμογές που απευθύνονται σε παιδιά με δυσλεξία και έπειτα θα αναλυθούν τα συμπεράσματα της επιτόπιας έρευνας από την μελέτη περίπτωσης. Επίσης, σχεδιάζεται ένα πρωτότυπο εφαρμογής, το οποίο θα αξιολογηθεί ως προς την ανάγνωση, την κατανόηση περιεχομένου, την ενθύμηση σημαντικών πληροφοριών, την ανάπτυξη του εκφραστικού θάρρους, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του μαθητή. Τέλος, βάσει της αξιολόγησης καταγράφονται οι προτάσεις βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος για την μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξή του.