Μελέτη και ανάλυση αρθρωτών ικριωμάτων : - Κοτρώνης, Παναγιώτης (2015)
Η παρούσα εργασία αποτελεί μελέτη των συστημάτων ικριωμάτων που χρησιμοποιούνται ευρέως σε εργασίες κατασκευής, συντήρησης και επισκευής. Σκοπός της μελέτης είναι η βελτιστοποίηση του συστήματος μέσω του υπολογισμού των στατικών ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών των διαφόρων τύπων, ενώ παράλληλα τηρούνται οι απαραίτητοι κανονισμοί και πρακτικές ορθής και ασφαλούς εργασίας.