Υλοποίηση παιχνιδιού με χρήση μικροελεγκτή και αισθητήρων : - Ντεμιάν, Αλέξανδρος (2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια των υποχρεώσεων μου ως προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στόχος της ήταν η υλοποίηση ενός παιχνιδιού στον μικροελεγκτή Texas Instruments MSP430F5529. Ο συγκεκριμένος μικροελεγκτής (Microcontroller Unit - MCU) ανήκει στην κατηγορία πολύ χαμηλής κατανάλωσης ισχύος (Ultra low power) και ο προγραμματισμός του γίνεται μέσω του Code Composer Studio v6 που αποτελεί επέκταση του compiler Eclipse σε περιβάλλον C. Η πλακέτα που χρησιμοποιήθηκε κατά την εκπόνηση της διπλωματικής περιλαμβάνει αριθμό περιφερειακών, απαραίτητων για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η συμβατότητά τους είναι υψηλή περιορίζοντας πιθανά προβλήματα της μεταξύ τους επικοινωνίας. H έξοδος εμφανίζεται σε μία dot-matrix LCD οθόνη 102x64, ενώ ο έλεγχος του παιχνιδιού γίνεται μέσω αισθητήρων.