Σύστημα συλλογής δεδομένων για τον έλεγχο και διαχείριση WSN σε πραγματικό χρόνο = Sensor data gathering system for WSN controland management : - Καράμπελας, Ευστάθιος (2014)
Τα τελευταία χρόνια, η χρήση των ασύρματων δικτύων αισθητήρων(WSN) αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, σε πολλούς διαφορετικούς τομείςόπως τις βιομηχανίες τροφίμων, την παρακολούθηση της υγείας ή τηνπαρακολούθηση διαφορετικών δυσπρόσιτων και μη περιβαλλόντων.Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του WSN είναι η γρήγορη απόκτησηδεδομένων, χάρη στα συστήματα της συλλογής δεδομένων, πουμπορούν να επεξεργαστούν και να αποστείλουν τα δεδομένα πουσυλλέγονται μέσω του διαδικτύου ή να τα αποθηκεύσουν σε διάφορεςμορφές. Τα δεδομένα αυτά είναι χρήσιμα ώστε να διαχειριστεί και ναελέγξει κάποιος το σύνολο του ασύρματου δικτύου αισθητήρων.Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται ένα σύστημα συλλογήςδεδομένων για τη διαχείριση και τον έλεγχο των WSN. Επίσης,παρουσιάζεται μια σύντομη επισκόπηση ορισμένων έργων γιασυστήματα συλλογής δεδομένων. Το σύστημά μας βασίζεται σεέναν εξυπηρετητή που επικοινωνεί με τις συσκευές και είναι σεθέση να διαχειριστεί τις συσκευές και να αποθηκεύσει τα δεδομέναπου αποστέλλονται από τους αισθητήρες. Το προτεινόμενο σύστημαμπορεί να διαχειριστεί πληροφορίες από εννέα διαφορετικές εισόδουςαισθητήρων, τέσσερεις εκ των οποίων για αναλογικές εισόδους και οιυπόλοιπες πέντε για ψηφιακές εισόδους. Ο εξυπηρετητής μας είναισε θέση να αποθηκεύσει τα δεδομένα από πολλαπλές συσκευές σεδιαφορετικά αρχεία. Το σύστημα ελέγχθηκε από διαφορετικές οπτικέςγωνίες, όπου η σωστή λειτουργία της εφαρμογής και της απόδοσηςτου δικτύου αναλύθηκαν μέσα από ένα δίκτυο που αποτελείται απότην εφαρμογή του εξυπηρετητή και την μονάδα του FlyPort.