Ανάλυση και εκτίμηση συστημάτων εντοπισμού θέσης εσωτερικού χώρου : - Μπογδάνη, Ελένη (2014)
Σκοπός της παρούσης διπλωματικής εργασίας ήταν η ανάλυση και εκτίμηση ενός συστήματος εντοπισμού θέσης εσωτερικού χώρου, το οποίο κάνει χρήση πομπών τεχνολογίας UWB. Λόγω των ιδιοτήτων του, το UWB είναι κατάλληλο για χρήση εντός των εσωτερικών χώρων.Η εκτίμηση του ως σύστημα εντοπισμού πραγματοποιήθηκε με την κατάλληλη στατιστική επεξεργασία και μοντελοποίηση των αποτελεσμάτων του εντοπισμού και του σφάλματος θέσης. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η δημιουργία και η εγκατάσταση ενός συστήματος εντοπισμού θέσης με Ν σταθερούς πομπούς τεχνολογίας UWB, και έναν κόμβο ο οποίος κάθε φορά αναζητά να εντοπίσει τη θέση του. Το σύστημα υποθέτουμε ότι έχει εγκατασταθεί σε ένα χώρο 24 푚2 σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου. Για την προσομοίωση του εσωτερικού χώρου, χρησιμοποιήθηκαν εμπειρικά μοντέλα διάδοσης απωλειών διαδρομής, και στατιστικά κανάλια εσωτερικού χώρου με έντονα φαινόμενα πολυδιαδρομικών διαλείψεων. Στην συνέχεια εφαρμόστηκαν τρείς από τις πιο βασικές τεχνικές εντοπισμού, με βάση τα δεδομένα που ελήφθησαν από το σύστημα. Τέλος, με την στατιστική ανάλυση και τη διαδικασία της μαθηματικής μοντελοποίησης που εφαρμόστηκεστα αποτελέσματα σφάλματος εντοπισμού, τα οποία προέκυψαν από την εκτέλεση των αλγορίθμων εντοπισμού, επιτεύχθηκε η αξιολόγηση του συστήματος UWB ως σύστημα εντοπισμού, και πως αποδίδει σε συνεργασία με τα διάφορα μοντέλα διάδοσης, και τις αντίστοιχες τεχνικές εντοπισμού.