Μελέτη στην προσαρμοστικότητα της υποδομής του διαδικτύου = A study on internet infrastructure resilience : - Τσέκερης, Ηλίας (2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία σχετίζεται με την ανάπτυξη καιανάλυση ενός εργαλείου, το οποίο μας επιτρέπει να παρατηρήσουμετο πώς προσαρμώζεται το Διαδικτύο, ύστερα από μια φυσική ή άλληκαταστροφή.Στο πλαίσιο της διπλωματικής εξετάζουμε πειραματικά και τις δυοπροαναφερόμενες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, αναλύουμαι τησεισμική δόνηση, η οποία έλαβε χώρα στην Ιαπωνία τον Μάρτιο2011. Ενώ η δεύτερη αναφέρεται σε περίπτωση διαρροής πινάκωνδρομολόγησης (route leak), η οποία έλαβε χώρα στην Ινδονησία τονΑπρίλιο του 2014.Επιπλέον, επιχειρείται η σύγκριση των αποτελεσμάτων του εργαλείουγια τα δυο αυτά συμβάντα με άλλα προερχόμενα απο γειτονικές χώρες,με σκοπό να μελετηθεί ο βαθμός επιρροής ενός γεγονότος όχι μόνοτοπικά αλλά και γενικά.