Πράσινη τεχνολογία και μηχανισμοί για δίκτυα επόμενων γενεών : (2014)
Η εποχή μας έχει χαρακτηριστεί δικαίως από πολλούς γενικά ως η εποχή της πληροφορίας καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι η ανθρωπότητα κατακλύζεται από μία πληθώρα πληροφοριών διαφόρων μορφών όπως Internet, τηλεφωνία ,τηλεόραση κ.α.Είναι επίσης γνωστό ότι η ανάγκη της νθρωπότητας για πληροφόρηση αυξάνεται σε καθημερινή βάση καθιστώντας έντονα την ανάγκη για περισσότερη χωρητικότητα στα τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν στην βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, καθώς η ανάγκη αυτή συντελεί στην συνεχή ανακάλυψη νέων τεχνολογιών και στην κατασκευή δικτύων με ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας του πλανήτη μας.Αυτές οι τεχνολογίες έχουν ως στόχο επίσης να καταστίσουν πολύ υψηλές ταχύτητες μετάδοσης.Στόχος λοιπόν αυτής της εργασίας είναι η παρουσίαση δικτύων επόμενων γενεών (και τρεχουσών δικτυακών υποδομών)και κατά πόσο η πράσινη ενέργεια συμβάλλει στο να αναπτύξει μηχανισμούς γι’ αυτά με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.Εξετάζονται πρωτόκολλα και αρχιτεκτονικές Διαδικτύου για πράσινο αποδοτικό με βάση την ενεργειακή αποδοτικότητα Διαδίκτυο επόμενης γενιάς μέσα από την μελέτη διαφόρων μηχανισμών εξοικονόμησης ενέργειας σε περιπτώσεις όπως ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα πρόσβασης, δικτυακές και τερματικές συσκευές όπως δρομολογητές και μεταγωγείς και με χρήση μηχανισμών ελέγχου και διαχείρησης.Επίσης στοχεύει στο να διερευνήσει πράσινουςμηχανισμούς για εξοικονόμηση ενέργειας σε τρέχουσες δικτυακές υποδομές αλλά και σε υποδομές που θα προκύψουν σε επερχόμενες γενιές Διαδικτύου.Επίσης διερευνούντει οι επιδράσεις εναλλακτικών ενεργειακά αποδοτικών προσεγγίσεων όπως α)δυναμική προσαρμογή δικτυακών πόρων και διασύνδεσης με βάση τον φόρτο και τις προδιαγραφές υπηρεσιών, β)επανασχεδιασμός δομικών στοιχείων συσκευών και γ)χρησιμοποίηση μηχανισμών sleep και standby.Επιπρόσθετα λαμβάνονται υπόψιν διάφορα επίπεδα χρήσης όπως ενσύρματα και ασύρματα κινητά δίκτυα πρόσβασης, πράσινα δίκτυα Ethernet, δρομολογητές, πράσινη διαχείριση και έλεγχος δικτύων, συσκευές χρηστών.ενεργειακή αποδοτικότητα Διαδίκτυο επόμενης γενιάς μέσα από την μελέτη διαφόρων μηχανισμών εξοικονόμησης ενέργειας σε περιπτώσεις όπως ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα πρόσβασης, δικτυακές και τερματικές συσκευές όπως δρομολογητές και μεταγωγείς και με χρήση μηχανισμών ελέγχου και διαχείρησης.Επίσης στοχεύει στο να διερευνήσει πράσινουςμηχανισμούς για εξοικονόμηση ενέργειας σε τρέχουσες δικτυακές υποδομές αλλά και σε υποδομές που θα προκύψουν σε επερχόμενες γενιές Διαδικτύου.Επίσης διερευνούντει οι επιδράσεις εναλλακτικών ενεργειακά αποδοτικών προσεγγίσεων όπως α)δυναμική προσαρμογή δικτυακών πόρων και διασύνδεσης με βάση τον φόρτοκαι τις προδιαγραφές υπηρεσιών, β)επανασχεδιασμός δομικών στοιχείων συσκευών και γ)χρησιμοποίηση μηχανισμών sleep και standby.Επιπρόσθετα λαμβάνονται υπόψιν διάφορα επίπεδα χρήσης όπως ενσύρματα και ασύρματα κινητά δίκτυα πρόσβασης, πράσινα δίκτυα Ethernet, δρομολογητές, πράσινη διαχείριση και έλεγχος δικτύων, συσκευές χρηστών.