Ποιότητα eshop : - Γκίκας, Στυλιανός (2014)
Σε αυτή την εργασία, αρχικά γίνεται αναφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών καταστημάτων που συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Στη συνέχεια, επιλέγεται ένας κλάδος από την ελληνική αγορά, τα ηλεκτρονικά καταστήματα φαρμακείων, και πραγματοποιείται αξιολόγηση με βάση τα επιμέρους κριτήρια ποιότητας των ηλεκτρονικών καταστημάτων.Οι τομείς που εξετάζονται είναι, το μοντέλο συμπεριφοράς του καταναλωτή στο διαδίκτυο, τα ποιοτικά χαρακτηρίστηκα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και οι μέθοδοι marketing. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε σε 45 ηλεκτρονικά καταστήματα με τη βοήθεια ενός πίνακα αξιολόγησης 29 κριτηρίων που δημιουργήσαμε και με τη βοήθεια αρκετών online εργαλείων αξιολόγησης ιστοσελίδων.Στόχος μας ήταν να αναλύσουμε τα δεδομένα της αξιολόγησης και να εντοπίσουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του κλάδου και να κάνουμε προτάσεις βελτίωσης των ηλεκτρονικών καταστημάτων.