Διαμορφώματα διακοσμητικών επιστρωμάτων τοίχου : - Χούντα, Στεφανία (2014)
Η πτυχιακή αυτή εκπονήθηκε στα πλαίσια το προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οστόχος της, είναι η ταξινόμηση των Κρυσταλλογραφικών ομάδων του επιπέδου και στη συνέχεια η κατηγοριοποίηση μοτίβων από διαφορετικούς πολιτισμούς ως προς αυτές. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη η μελέτη και κατανόηση των Ισομετριών του επιπέδου καθώς και των εννοιών πλέγμα και σημειακή ομάδα.