Σύγκριση οπτικού πάχους αερολυμάτων ανάμεσα σε επιτόπιες μετρήσεις AERONET και ατμοσφαιρικού μοντέλου MACC πάνω από την Αυστραλία : - Παπαδοπούλου, Χριστίνα (2015)
Τα αερολύματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία της παγκόσμιας ακτινοβολίας και οι μεγάλες αβεβαιότητες ως προς τις επιπτώσεις τους, περιορίζουν σημαντικά τις γνώσεις μας για την διαμόρφωση του κλίματος.Στην παρούσα εργασία έγινε προσπάθεια να εκτιμηθεί και να συγκριθεί η παράμετρος AOD (aerosol optical depth) επίγειων παρατηρήσεων και παρατηρήσεων προερχόμενων από συγκεκριμένο ατμοσφαιρικό μοντέλο για την περιοχή της Αυστραλίας.