Μελέτη ιξωδοελαστικών ρευστών με ιξώδες εξαρτώμενο από την πίεση : - Γκουντέτσιος, Χρήστος (2014)
Στην παρούσα εργασία μελετούμε την ασυμπίεστη ροή ενός μη-Νευτώνειου ρευστού τύπου Maxwell με ιξώδες εξαρτώμενο από την πίεση, το οποίο το περιγράφουν δύο διαφορετικά μοντέλα, το πρώτο έχει μια εκθετική εξάρτηση από την πίεση και το δεύτερο έχει μια γραμμική εξάρτηση. Μία ανάλυση με τη μέθοδο κανονικών διαταραχών για τις πρωτεύουσες μεταβλητές της ροής πραγματοποιείται με την αδιάστατη παράμετρο της ελαστικότητας να είναι ο όρος της διαταραχής. Το σύστημα των Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων λύνεται μέχρι και τον όρο πρώτης τάξης, το οποίο προκύπτει μέσα από την διαδικασία της μεθόδου διαταραχής. Εξετάζονται επίσης οι επιπτώσεις της ελαστικότητας μέσω του αριθμού Deborah και του αριθμού συμπιεστότητας καθώς και του λόγου μορφής του μέσου που ρέει το ρευστό στην ταχύτητα, στην πίεση και στην τάση του ρευστού.