Ανάπτυξη πρωτότυπης διαδικτυακής εφαρμογής δημιουργίας και διαχείρισης προγράμματος μαθημάτων πανεπιστημιακών τμημάτων : - Μήττος Αλέξανδρος (2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά την περιγραφή της διαδικτυακής υπηρεσίας που ονομάζεται Δαίδαλος. Ο Δαίδαλος απευθύνεται στον δημιουργό του προγράμματος εξαμήνου του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων καθώς αποτελεί μία πλατφόρμα ψηφιοποίησης και μερικής αυτοματοποίησης της διαδικασίας κατασκευής του προγράμματος εξαμήνου. Οι πολλές μεταβλητές και η συνεχής ανατροφοδότηση που απαιτούνται για την μέχρι στιγμής δημιουργία του προγράμματος εξαμήνου καθιστούσε τη διαδικασία χρονοβόρα και κοπιαστική ενώ οι τάσεις των καιρών επιβάλλουν τη ψηφιοποίηση όλων των βασικών υποστηρικτικών διαδικασιών ενός οργανισμού. Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποφασίσαμε πως η καλύτερη προσέγγιση για τη λύση του προβλήματος είναι μία διαδικτυακή υπηρεσία με έμφαση στο εύκολο περιβάλλον εργασίας και στην ταχεία εισαγωγή δεδομένων. Η παρουσία ενός τέτοιου περιβάλλοντος, όχι μόνο λύνει το πρόβλημα ικανοποίησης περιορισμών που είναι η δημιουργία του προγράμματος εξαμήνου αλλά θέτει τις βάσεις για μία σειρά από επιπρόσθετες υπηρεσίες που αφορούν τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους του οργανισμού. Το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές καθώς η υπηρεσία δημιουργήθηκε και είναι λειτουργική. Παρόλα αυτά, όπως κάθε λογισμικό, έτσι και ο Δαίδαλος είναι ένα έργο σε εξέλιξη αφού χρειάζεται –ή απαιτεί σε ορισμένα σημεία– βελτιώσεις και προσθήκες.