Ενεργειακή μοντελοποίηση κτιριακού κελύφους με τη χρήση DesignBuilder και EnergyPlus : - Τσολάκης, Θεόφιλος (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν στόχο την μελέτη ενός κτηρίου, των ενεργειακών αναγκών του, του θερμικού ισοζυγίου, των εκπομπών CΟ2 του καθώς και την εξεύρεση προτάσεων για την ενεργειακή του αναβάθμιση, με αλλαγές δομικών υλικών αλλά και των πηγών που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου. Αρχικά περιγράφεται η διαδικασία κατασκευής του κτιρίου και του αρχικού σεναρίου. Έπειτα, παρουσιάζεται η πορεία της μελέτης της αρχικής προσομοίωσης και η ανάλυση των αποτελεσμάτων της. Στη συνέχεια, αναφέρονται τα σενάρια ενεργειακής αναβάθμισης και η ανάλυση των αποτελεσμάτων των προσομοιώσεων τους. Τέλος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από την σύγκριση των σεναρίων και τα συμπεράσματα της μελέτης.