Τεχνικό-οικονομική μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στα κτίρια Ξενία Α' & Β' του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου : - Γιαννόπουλος, Φερνάντο-Γεώργιος (2015)
Η Ελλάδα, στα πλαίσια των υποχρεώσεων της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλει μέσα στα επόμενα χρόνια να προχωρήσει στον περιορισμό των αέριων ρύπων. Το δύσκολο οικονομικό κλίμα δεν αποτελεί επιχείρημα για να καθυστερήσουμε τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα, αντίθετα, είναι βάσιμος λόγος για την επίτευξη των δεσμεύσεων.Στις συγκυρίες αυτές η παρούσα Πτυχιακή εργασία για το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Χρήση φωτοβολταϊκών για ηλεκτροπαραγωγή στα κτίρια του τμήματος Περιβάλλοντος στο λόφο Ξενία" αποσκοπεί στο να ερευνήσει μέσω του μοντέλου Retscreen αλλά και μέσω βιβλιογραφικής έρευνας, την ενδεχόμενη αλλαγή στον τρόπο ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων του Τμήματος Περιβάλλοντος.