Περιβαλλοντική διαχείριση στα ορυχεία της Ελλάδας και της Γερμανίας : - Πεΐου, Φωτεινή (2015)
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η Περιβαλλοντική Διαχείριση στα ορυχεία της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα γίνεται και μία σύγκριση με τα ορυχεία της Γερμανίας. Αρχικά, γίνεται μια αναφορά στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ενέργεια και ποιος είναι ο ρόλος των στερεών καυσίμων. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στο παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα, όπου σημαντικότερος παράγοντας γι’ αυτό είναι η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια όπου η ζήτηση ενέργειας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Η γενική εκτίμηση είναι ότι τα αποθέματα των στερεών καυσίμων έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής.