Παραδοσιακοί οικισμοί και οικιστική ανάπτυξη : - Μπατζιώρα, Κωνσταντίνα (2015)
Η προσπάθεια διατήρησης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και η χρήση της ως ένα κίνητρο ανάδειξης πόλεων και περιφερειών καθώς και προστασίας της ταυτότητας μιας περιοχής αποτελεί τον βασικό στόχο της μελέτης μας.Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από συγγράμματα, επιστημονικά άρθρα, μελέτες και διαδικτυακές πηγές. Η βασική μεθοδολογία στηρίχτηκε στην αποτύπωση των 50 παραδοσιακών οικισμών της Κέρκυρας μέσω της δημιουργίας ενός ψηφιακού άτλαντα καθώς και στη μελέτη των θεσμικών πλαισίων και διασκέψεων του ICOMOS για τη διαχείριση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς για τη διεξαγωγή απαντήσεων στα βασικά ερωτήματα της εργασίας.