Ελάτεια, Καρπενήσι, Ορχομενός : - Σπυριλιώτη, Ειρήνη (2015)
Στην παρούσα εργασία μας απασχολεί κυρίως η ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε σε αυτές τις τρεις περιοχές μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή μετά το 1945, και η οποία αφορά κυρίως την επέκταση του πολεοδομικού τους σχεδιασμού, την ολοένα αυξανόμενη οικοδομική δραστηριότητα, την αναπαλαίωση ή διατήρηση των ήδη υπαρχόντων ιστορικών κτιρίων και την ανάπτυξη των οδικών δικτύων που τις συνδέουν με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.