Τα κοινωνικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και ως περίπτωση μελέτης το ειδικό σχολείο Σητείας : - Μαρκαντωνάκη, Ραφαηλία-Ιωάννα (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναλύει τα κοινωνικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). Εξετάζει και ελέγχει την εφαρμογή αυτών των δικαιωμάτων τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Επικεντρώνεται όμως στο τομέα της εκπαίδευσης και μελετά τον έλεγχο αυτής της εφαρμογής λαμβάνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ειδικές σχολικές μονάδες της περιοχής της Σητείας.