Κάμπος της Χίου : - Πρίνος, Πέτρος (2014)
Η Χίος είναι ένα νησί με πολύ εύφορο έδαφος και με παραγωγή μοναδικών προϊόντων. Ο Κάμπος της Χίου ειδικότερα αποτελεί μία εύφορη κοιλάδα στην οποία κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή, προϊόν που τον έχει κάνει ιδιαίτερα γνωστό παγκοσμίως.Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κάμπου έχει αρχίσει να διαμορφώνεται από την ενετοκρατία. Πολλές από τις οικογένειες έλκουν την καταγωγή τους από τους κατακτητές του νησιού ενώ άλλες οικογένειες είναι απόγονοι γηγενών. Τα κτήματα του Κάμπου έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια του χρόνου χέρια λόγω των γάμων ανάμεσα στις οικογένειες της περιοχής. Διαφαίνεται όμως ότι η πλειοψηφία των κτημάτων ανήκει σε μεγάλες οικογένειες της περιοχής που έχουν στη κατοχή τους το μεγαλύτερο μέρος των κτημάτων.