Αστικός σχεδιασμός και τοπική ανάπτυξη : - Νάτα, Ειρήνη (2014)
Η αρχιτεκτονική κληρονομιά αποτελεί μια αναντικατάστατη έκφραση πλούτου της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανεκτίμητη μαρτυρία του παρελθόντος μας. Στην έννοια της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς περιλαμβάνονται παραδοσιακά κτίρια, οικιστικά σύνολα, παραδοσιακοί οικισμοί, ιστορικά κέντρα πόλεων και γενικότερα τα στοιχεία του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με ιδιαίτερη ιστορική, πολεοδομική, αρχιτεκτονική, λαογραφική, κοινωνική και αισθητική φυσιογνωμία και αξία. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι: αρχικά η παρουσίαση του Βαρουσίου από την πλευρά της γεωγραφίας και της ιστορίας, καθώς και η μελέτη και η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής του παραδοσιακού οικισμού αυτού, που αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής κληρονομίας αλλά και ταυτόχρονα μία μαρτυρία του παρελθόντος των Τρικάλων.