Η στατιστική στην εκπαίδευση με τη χρήση των ΤΠΕ μέσω της πιλοτικής πλατφόρμας I-Use: - Ρίζου, Ουρανία (2015)
Στον 21ο αιώνα, την εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορίας, η Στατιστική αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο μαθηματικά ή απλά ένας ακόμα κλάδος εφαρμοσμένων επιστημών με πολλά πεδία χρησιμότητας. Αντιθέτως, έχει γίνει αποδεκτή στη συνείδησή μας ως κάτι συνυφασμένο με την καθημερινότητά μας. Η ραγδαία εξέλιξη των ‘Νέων Τεχνολογίων’ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας, ΤΠΕ) οδηγούν από την παραδοσιακή προσέγγιση της εκπαίδευσης σε καινούργιες, καινοτόμες δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην εκμάθηση και την εξοικείωση με τη Στατιστική από μαθητές, δασκάλους και καθηγητές. Συνδυαζόμενη δε με τη χρήση χαρτών και γεωχωρικών δεδομένων μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών και οι νέες παιδαγωγικές τάσεις, ο ρυθμός εξοικείωσης με αυτήν είναι τόσο μεγαλύτερος. Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση στατιστικών δεδομένων για τον Ελληνικό χώρο στο διαδίκτυο, σε πραγματικό χρόνο, με τη βοήθεια χωρικών πληροφοριών και με τη χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού ανοιχτού κώδικα, που είναι η διαδικτυακή πιλοτική πλατφόρμα I-Use.