Εκτίμηση εδαφικής υγρασίας νησιωτικής λεκάνης απορροής με την εφαρμογή της τηλεπισκόπησης και του κατανεμημένου υδρολογικού μοντέλου SWAT - Μελιάδου, Βαρβάρα (2015)
Η γνώση του περιεχόμενου της υγρασίας του εδάφους είναι σημαντική σε όλη την κλίμακα των περιβαλλοντικών εφαρμογών, και μεθόδων διαχείρισης, αλλά η επαρκής παρακολούθηση και μοντελοποίηση αυτής της παραμέτρου, είναι δύσκολη λόγω της μεγάλης χωρικής και χρονικής μεταβλητότητας της. Η παρούσα μελέτη συνδυάζει δορυφορικά δεδομένα, μετρήσεις πεδίου, μετεωρολογικά δεδομένα καθώς και το υδρολογικό μοντέλο SWAT. Τα δεδομένα είναι απο το έτος 2003-2014.