Διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και επιτέλεση προγράμματος διατροφικής αγωγής σε μαθητές ηλικίας 6-12 ετών σε δημοτικά σχολεία της Λήμνου : - Παπαγιάννη, 'Ολγα (2015)
Η μελέτη καταγράφει τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών από δύο δημοτικά σχολεία της Λήμνου και εκτελεί πρόγραμμα διατροφικής αγωγής με στόχο την εκπαίδευση των μαθητών να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή. Χρησιμοποιώντας ένα ερωτηματολόγιο, σε δείγμα 115 φοιτητών εξέτασε αρχικά τις διατροφικές συνήθειες και τη συχνότητα κατανάλωσης διαφόρων ομάδων τροφίμων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει. Ερέθισμα για την πραγματοποίηση αυτής της μελέτης είναι η αυξανόμενη συχνότητα της παχυσαρκίας που παρατηρείται στην κοινωνία των μαθητών και των τάσεων που σχετίζονται με την κακή διατροφική συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προσδιορισμού των παραγόντων που διαμορφώνουν και επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες της φοιτητικής κοινότητας, είναι δυνατό να εντοπίσει και να επιλύσει αποκλίνουσες συμπεριφορές διατροφής από τη συνιστώμενη, η οποία λύση θα ήταν να βελτιωθεί η διατροφική κατάσταση των εγκύων φοιτητών και κατ 'επέκταση, την ποιότητα των ΖΩΗ. Η ομάδα-στόχος για αυτή τη μελέτη, επιλέχθηκε να είναι οι μαθητές της Μύρινας "s δεύτερο δημοτικό σχολείο και του Κοντιά« s δημοτικό σχολείο, κρίθηκε σκόπιμο να συγκρίνουν τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών που ζουν σε μια πόλη και χωριό.Παρατηρήθηκε ότι οι μαθητές αρχίζουν να εξατομικεύσει εν μέρει την αποκλειστική διατροφική φροντίδα των γονέων και της μορφής από τους ίδιους ως ένα βαθμό τις διατροφικές τους συνήθειες, όπου περνούν το μισό της ημέρας έξω από το σπίτι. Επιπλέον, με την πραγματοποίηση διατροφικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων τωνπαρουσιάσεις, φυλλάδια μοιράζονται και διαδραστικά παιχνίδια στοχεύουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά ναενστερνισμό των καλών διατροφικών συνηθειών.Το συμπέρασμα που εξάγεται από την έρευνά μας είναι ότι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Λήμνου είναι αρκετά σημαντικό βαθμό καλών διατροφικών συνηθειών σε σχέση με τους μαθητές και σε άλλες χώρες. Περιορισμός της κατανάλωσης τυποποιημένων γεύματα και γρήγορο φαγητό, καθαρό και το φαγητό τροφίμων από πρώτες ύλες του νησιού συμβάλλουν σε αυτή την διατροφική συμπεριφορά σε δείγμα μας.