Μελέτη και ανάλυση stand έκθεσης προϊόντος από χάρτινο κυψελοειδές panel : - Κουζέλη, Ειρήνη (2015)
Κατά την εκπόνηση της συγκεκριμένης εργασίας πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σχετικά με το χαρτί και το κυματοειδές χαρτόνι. Αρχικά αναλύθηκαν τα συστατικά του χαρτιού, ο τρόπος παραγωγής και επεξεργασίας του και οι μηχανικές ιδιότητες του. Στην συνέχεια μελετήθηκε το κυματοειδές χαρτόνι ως υλικό. Περιεγράφηκε η σύσταση του, ο τρόπος παραγωγής και επεξεργασίας του, τα είδη των κυματοειδών διαμορφώσεων που υπάρχουν, οι μηχανικές ιδιότητες του, καθώς και οι εφαρμογές του σε διάφορους τομείς. Με βάση την μελέτη αυτή, σχεδιάστηκε ένα stand έκθεσης προϊόντων από κυματοειδές χαρτόνι. Το stand σχεδιάστηκε για την τοποθέτηση και έκθεση συσκευασιών λουκουμιών. Βασικός περιορισμός στον σχεδιασμό ήταν η μη χρήση εξωτερικών εξαρτημάτων για την ένωση των στοιχείων του stand, αλλά η σύνδεση των μεταξύ τους στοιχείων με κατάλληλη διαμόρφωση των άκρων του κυματοειδούς χαρτονιού. Σχεδιάστηκαν τρία διαφορετικά concept που αφορούν τρεις διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ των panel χαρτοκυψέλης. Στην συνέχεια μελετήθηκε η μηχανική συμπεριφορά των τριών concept. Στην συνέχεια μελετήθηκε η μηχανική συμπεριφορά των panel χαρτοκυψέλης με σκοπό την εύρεση των μηχανικών ιδιοτήτων τους. Οι ιδιότητες αυτές χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση των τριών concept, με σκοπό να επιλεγεί η βέλτιστη σύνδεση μεταξύ των στοιχείων του stand.