Εμπλουτισμένο μεθοδολογικό εργαλείο για τη σχεδίαση εσωτερικών χώρων εκθέσεων : - Λατίνος, Θωμάς (2015)
Οι κύριοι άξονες γύρω από τους οποίους επικεντρώνεται η εργασία είναι ο χώρος του εσωτερικού σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής, της σχεδίασης της πληροφορίας, της γραφιστικής και της αλληλεπίδρασης ανθρώπου περιβάλλοντος στα πλαίσια μίας έκθεσης. Λαμβάνοντας πληροφορίες από τον ευρύτερο χώρο της σχεδίασης εσωτερικών χώρων σε συνδυασμό με εισροές από τη μελέτη του απευθυνόμενου κοινού, την αρχιτεκτονική, βασικές αρχές του σχεδιασμού, μελέτη των υπαρχόντων στη βιβλιογραφία πηγών για τη σχεδίαση εκθέσεων επιδιώκεται η σύνθεση ενός μεθοδολογικού εργαλείου που θα συμβάλλει στην διευκόλυνση του έργου ενός σχεδιαστή από τη στιγμή της ανάθεσης μέχρι την παράδοση του τελικού έργου. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι ο εμπλουτισμός της εμπειρίας του χρήστη αλλά και η διευκόλυνση στην άρτια διεκπεραίωση ενός έργου. Μέσω μελέτης όλων των πιθανών περιοχών που εμπλέκονται στη σχεδιαστική διαδικασία θα επιδιωχθεί παράλληλα η καταγραφή των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσει ο σχεδιαστής για την εκπλήρωση του έργου αλλά και η καταγραφή προδιαγραφών που θα συνεισφέρουν στην διευκόλυνση λήψης αποφάσεων σε όλα τα επιμέρους στάδια. Συνοπτικά το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα αυτής της εργασίας είναι ένα εμπλουτισμένο μεθοδολογικό εργαλείο που τοποθετεί το άτομο και την εμπειρία του στο κέντρο, που απευθύνεται σε σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, και πιο συγκεκριμένα σε σχεδιαστές εκθέσεων.