Μελέτη και ανάλυση της ενσωματωμένης ενέργειας κατοικίας με συμβατικά και οικολογικά υλικά δόμησης - Γιώτα, Γεωργία (2015)
Στην παρούσα εργασία εντοπίζονται τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα, αναλύονται οι έννοιες του οικολογικού σχεδιασμού, της ανάλυσης του κύκλου ζωής, της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της ενσωματωμένης ενέργειας, παρουσιάζονται αρκετά οικολογικά υλικά δόμησης και έπειτα, εφαρμόζονται οι προαναφερθείσες τεχνικές σε συγκεκριμένο οίκημα με σκοπό την βελτιστοποίηση του περιβαλλοντικού του αντίκτυπου.