Σχεδίαση διαδραστικού συστήματος για χρήση μέσω ταμπλέτας ή φορητού τηλεφώνου για σχολιασμό και αξιολόγηση κατά την διάρκεια παρουσιάσεων : - Σχισμένου, Κατερίνα (2014)
Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η υποστήριξη της διδασκαλίας που βασίζεται σε στούντιο μέσω ενός ψηφιακού συστήματος και συγκεκριμένα, η σχεδίαση εφαρμογής για φορητή ταμπλέτα ή κινητό τηλέφωνο. Η υποστήριξη της διαδικασίας των παρουσιάσεων αφορά στην υποστήριξη της αξιολόγησης των φοιτητών, του σχολιασμού, των παρουσιάσεων και την εποπτεία του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το ερευνητικό ζήτημα της διπλωματικής εργασίας προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν σημειωθεί και προκύπτουν κατά την εκμάθηση σε στούντιο και τις παρουσιάσεις όπου οι μαθητές παρουσιάζουν το έργο τους. Τα προβλήματα αυτά που εντοπίζονται βιβλιογραφικά διερευνώνται μέσω της επιτόπιας έρευνας στην μελέτη περίπτωσης, όπου και διαπιστώνονται οι ανάγκες των εμπλεκομένων ως απαιτήσεις των χρηστών και σχεδιαστικές προδιαγραφές του συστήματος. Η μελέτη περίπτωσης αφορά στα μαθήματα βιομηχανικού σχεδιασμού και σχεδιασμό διαδραστικών συστημάτων, που βασίζονται στην εκπαίδευση σε στούντιο και λαμβάνουν χώρα στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.