Απλές ομοτοπίες και στρέψη του Whitehead : - Καλαφάτης, Εμμανουήλ Αρ (2011)
Στην εργασία αυτή δίνουμε τον βασικό γεωμετρικό ορισμό της ομάδας του Whitehead και αναλύουμε τις βασικές γεωμετρικές και αλγεβρικές ιδιότητες. Κατόπιν, δίνουμε τον αλγεβρικό ορισμό της στρέψης του Whitehead.