Gesture recognition for engineering design : - Καρέλης, Σταύρος (2014)
Εξελιγμένα εργαλεία λογισμικού όπως το AutoCAD απαιτούν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εκπαίδευσης για τους σχεδιαστές. Πολλές από τις λειτουργίες απαιτούν τεχνικές δεξιότητες που συνδυάζουν το ποντίκι και τις μεθόδους εισόδου από το πληκτρολογίου. Η καινοτόμος τεχνολογία του Kinect επιτρέπει την μοντελοποίηση και επεξεργασία ενός ανθρώπινου σκελετού, όπως επίσης την ανίχνευση φωνής. Ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η αναγνώριση ανθρώπινων κινήσεων και χειρονομιών και στη συνέχεια η δυνατότητα ενσωμάτωσης του συστήματος αναγνώρισης σε εφαρμογές όπως το AutoCAD, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα διεπαφή που θα βοηθήσει τους υποψήφιους σχεδιαστές. Η αναγνώριση θα πρέπει να υλοποιηθεί με τη χρήση του Kinect SDK και προηγμένες μεθόδους εξόρυξης δεδομένων, όπως οι κανόνες συσχέτισης και η επιβλεπόμενη μάθηση.