Η μεθευρετική μέθοδος αναζήτησης λύσεων tabu και η εφαρμογή της σε προβλήματα συνδυαστικής βελτιστοποίησης: - Μήτση, Χρυσαυγή (2014)
Στη παρούσα πτυχιακή μελετήθηκε ο μεθευρετικός αλγόριθμος tabu σε προβλήματα συνδυαστικής βελτιστοποίησης και παρουσιάστηκε η εφαρμογή του σε δύο πολύ γνωστά προβλήματα, στο πρόβλημα περιοδεύτοντος πωλητή (TSP) και στο πρόβλημα τετραγωνικής εκχώρησης (QAP).