Ανάπτυξη εφαρμογής παραθυρικού περιβάλλοντος για επεξεργασία των δεδομένων εξόδου των ρευματογράφων Doppler : - Γαλανάκης, Δημήτριος (2014)
Η παρούσα εργασία αφορά στην ανάπτυξη λογισμικού στατιστικής επεξεργασίας και οπτικής απεικόνισης των δεδομένων εξόδου ενός καθιερωμένου οργάνου μελέτης των βενθικών και γενικότερα παρακτίων οικοσυστημάτων. Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε στο προργαμματιστικό περιβάλλον της γλώσσας αντικειμενοστραφής MatLab και το όργανο υπόδειγμα της ακουστικής ταχυμετρίας είναι ένα ADV. Οι μαθηματική επεξεργασία έγκειται στον τομέα της ανάλυσης Fourier και τον καθορισμό των βασικών στατιστικών στοιχείων μίας χρονοσειράς με την εφαρμογή φίλτρων, την απαλοποίηση και τον έλεγχο συσχετίσεων και αυτοσυσχετίσεων. Ο σκοπός της εργασίας δεν ήταν να δημιουργηθούν εκ του μηδενός οι αλγόριθμοι επεξεργασίας των δεδομένων αλλά να επιτευχθεί μεγάλος βαθμός ολοκήρωσης αλγορίθμων που ήδη εκτελούνται σε πλήθος εφαρμογών. Στόχος της σχεδίασης ήταν η κατασκευή και σύνθεση ενός εύχρηστου εργαλείου εκτέλεσης σύνθετων διαδικασιών που θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην παράκτια μελέτη και διαχείριση.