Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση : - Γαρδίκας, Μιλτιάδης (2010)
Η Διπλωματική Διατριβή με τίτλο «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μελέτη Περίπτωσης e Trikala» έχει σαν σκοπό να προάγει τη γνώση για τον πιο επιτυχημένο ηλεκτρονικά Δήμο της Ελλάδος καθώς και την μελέτη των έργων του και να εξάγει χρήσιμα αποτελέσματα την μελέτης αυτής. Γίνεται η παρουσίαση των έργων του e Trikala, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, ώστε να δώσει κίνητρο και στους άλλους Δήμους που δεν είναι το ίδιο αναπτυγμένοι ηλεκτρονικά και να υπάρξει η ίδια ανάπτυξη σε όλους. Ο τομέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένας κρίσιμος τομέας ο οποίος πρέπει να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και γρηγορότερα για να διευκολύνει την καθημερινή ζωή όλων των πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί με χρήση των ΤΠΕ όπου είναι ένας τομέας ραγδαία εξελισσόμενος και με την κατάλληλη εκμετάλλευση να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εργασία αυτή αποσκοπεί στην ανάλυση όλων των έργων του e Trikala και την εξαγωγή συμπερασμάτων για την αντιμετώπιση μελλοντικών έργων και στον Δήμο Τρικκαίων αλλά και σε άλλους Δήμους. Επίσης, εξάγει το αποτέλεσμα για την αρχική υπόθεση, αν πέτυχε ο Δήμος Τρικκαίων. Η Μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν η συλλογή πολλών άρθρων και η μελέτη τους ώστε να υπάρχει μία πιο αντικειμενική άποψη πάνω στο θέμα καθώς και οι συνεντεύξεις των υπευθύνων και των υπαλλήλων του e Trikala. Όλα αυτά αναλύθηκαν στην εργασία παρακάτω και το κάθε έργο παρουσιάζεται σε πίνακες με τα στοιχεία του αναλυτικά: περιγραφή, μαθήματα που πάρθηκαν, άλλες διεθνείς παρόμοιες εμπειρίες στατιστικά στοιχεία όπου είναι διαθέσιμα κ.λπ. Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους άλλους Δήμους και να τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση παρόμοιων έργων και δυσκολιών.