Ψηφιακή εφαρμογή : - Τσιντάρη, Δήμητρα (2014)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον πολιτισμό και στις πολιτισμικές πρακτικές που καταγράφονται ακόμα σε «αφθονία» στην Ελλάδα, σε τόπους «αόρατους» ως προς τον παγκόσμιο επικοινωνιακό χάρτη, που αρκετοί αγνοούν, ενώ πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν και να θαυμάσουν. Ένας από τους τόπους αυτούς είναι και το χωριό Αχλαδές, που βρίσκεται στο Ρέθυμνο Κρήτης, το οποίο παρουσιάζεται/προβάλλεται μέσω της συγκεκριμένης πτυχιακής με τη μορφή σχετικού ιστότοπου. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, με «κρυμμένους» πολιτισμικούς «θησαυρούς», που αναδεικνύονται μέσα από το συγκεκριμένο ιστότοπο, που εστιάζει στα αξιοθέατα, στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και στις ασχολίες τους, όπως και στην ιστορία του χωριού μέσα από τα τοπία, τα σπίτια και τα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν σε αυτό: ενετικές εκκλησίες, ελαιοτριβεία, σπίτια με ενετική επιρροή, μετόχια, ελαιοκομία, αμπελουργία αλλά και πανηγύρια, είναι μερικές από τις κατηγορίες που παρουσιάζονται αναλυτικά, με φωτογραφίες, κείμενα και βίντεο.